Loading...

Naše storitve

Na podlagi dolgoletnih in bogatih izkušenj vam nudimo kvalitetne in strokovne STORITVE, ki jih lahko izrecno prilagodimo za vaše potrebe!

RAČUNALNIŠKA FORENZIKA

Smo zanesljiv in strokoven partner pri najrazličnejših forenzičnih postopkih, tako za osebne računalnike, mobilne telefone, kot tudi za računalništvo v oblaku ipd.

POMOČ PRI FORENZIČNEM ODZIVU

Ob zaznavi določenih škodljivih ravnanj je hitro, predvsem pa zakonito ukrepanje, ključnega pomena. Naša ekipa vam bo hitro in učinkovito pomagala preprečiti nadaljnjo škodo ter zavarovati ključne dokaze za potrebe nadaljnjih postopkov. Če ste oddaljeni, ali pa je potreba po izvedbi aktivnosti na dislociranih enotah (tudi v tujini), vam bodo naši strokovnjaki nudili ustrezno oddaljeno podporo, ali pa, ob pomoči lokalnih partnerjev, ustrezno pomoč na lokaciji sami.

VARNOSTNE ANALIZE

Ali se zavedate, kakšno je stanje vaše IT varnosti? Ali želite ugotoviti, če ste pripravljeni na ustrezen odziv v primeru incidenta?

SVETOVANJE NA PODROČJU INFORMACIJSKE VARNOSTI

Če potrebujete nasvet ali pomoč na področju varovanja podatkov, varovanja osebnih podatkov, pri vzpostavitvi ustreznih varnostnih politik, pri pregled ustreznosti aktov, potem vam lahko kvalitetno svetujemo.

DRUGE STORITVE

Nudimo še celo vrsto drugih storitev, kot so forenzika video in zvočnih posnetkov, forenzika specialnih naprav (droni, CNC stroji,...) in drugo.

Kako delamo

Računalniška forenzika je v primerjavi z drugimi forenzičnimi panogami zelo mlada znanost. Ključno je, da se vsi forenziki držijo temeljnih načel, kot so načelo zakonitosti, strokovnosti, sledljivosti, celovitosti in skrbnosti. Prav tako je pomembno, da se strokovnjaki držijo v nadaljevanju navedenih korakov.

O nas

Zavedamo se pomembnosti strokovnega in zakonitega dela, ker ima napačen pristop, poleg izločitve dokazov v nadaljnjih postopkih, lahko za posledico tudi morebitne odškodninske zahtevke. Ponosni smo, da smo na področju Slovenije pripomogli k uvajanju določenih minimalnih forenzičnih standardov ter uvedbi in spoštovanju nekaterih temeljnih forenzičnih načel, tako preko svojega večletnega dela in izvedenstva, kot tudi preko različnih predavanj, usposabljanj, vključno s pomočjo pri oblikovanju posameznih pravnih norm v okviru procesne zakonodaje.

NAŠE KLJUČNE PREDNOSTI

Zanesljiv partner

Na podlagi dolgoletnega strokovnega, predvsem pa zakonitega dela, velja IFIT kot varen in zanesljiv partner na domačem in tujem trgu.

Stalna skrb za stranko

Naša strokovna EKIPA si ves čas prizadeva, da stranka dobi celovito rešitev in ustrezne nasvete tekom celotnega poslovnega procesa.

Dobro poznavanje zakonodje

Dolgoletno delovanje na področju računalniške forenzike uvršča IFIT med institucije, ki so na tem področju aktivne že od samega začetka do sedanjega razcveta uporabe informacijske tehnologije.

Naša ekipa

Pohvalimo se lahko z večletnimi izkušnjami na različni področjih forenzike informacijskih tehnologij!

mag. Tadej Stergar

Direktor inštituta in notranji presojevalec za ISO 9001 in ISO 27001. Večkrat je bil imenovan za izvedenca v okviru sodnih postopkov na področju računalniške forenzike. Ima več kot 10 let izkušenj na področju računalniške forenzike in več kot 20 let izkušenj na področju vodenja projektov ter vodstvenih funkcijah.

spec. Janko Šavnik

Računalniški forenzik z več kot 15 let izkušenj pri obravnavi najzahtevnejših preiskav v Sloveniji in širše. Je stalni sodni izvedenec za informacijsko varnost in računalniško forenziko, po izobrazbi specialist informacijske varnosti, certificiran računalniški forenzik (CCE), preizkušen upravljavec varovanja informacij (CISM) in preizkušen revizor informacijskih sistemov (CISA). Po poklicu direktor informacijske in fizične varnosti ter pooblaščenec za varstvo podatkov v Addiko Bank d.d.

dr. Igor Belič

Dr. Igor Belič je predsednik strokovnega sveta inštituta za forenziko informacijskih tehnologij in je specializiran predvsem za področje steganografije, analize zvočnih in video posentkov.

dr. Matej Kovačič

Član strokovnega sveta Inštituta za forenziko informacijskih tehnologij. Na področju kibernetske varnosti se ukvarja s področji kriptografije, varnosti mobilnih komunikacij, digitalno forenziko ter preiskovanjem kibernetskih napadov.

David Stergar

Ima večletne izkušnje s področja računalniške forenzike. Na podlagi večletnih izkušenj na področju razvoja v okviru AVIAT Networks ima specializirana znanja in izkušnje o forenziki specialnih naprav in modulov (npr. na nivoju kontrolorjev ipd.).

Jernej Svetek

Ima večletne izkušnje s programiranjem iz različnih programskih jezikov. Na podlagi teh izkušenj s svojim strokovnim znanjem ekipi pomaga razumeti programsko kodo, kako tailor-made virusi škodujejo na sistemih.

Jože Hočevar, mag.

Magistriral na Fakulteti za elektrotehniko smer telekomunikacije. Ima večletne forenzične izkušnje in specializirana znanja s področja omrežne opreme in požarnih pregrad CISCO ter Palo Alto.

Ivo Švegovič

Ima več letne izkušnje na področju računalniške forenzike. Je notranji presojevalec za ISO 9001 in ima specialne izkušnje na področju pametnih instalacij, hišnih avtomatizacij. Prav tako ima izkušnje na področju vzpostavljanja in parametriziranja različnih aplikativnih rešitev DMS.

mag. Uroš Škufca

Diplomiral na Višji in Visoki upravni šoli v Ljubljani, ljubljanski Pravni fakulteti, ter magistriral na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, smer informacijsko-upravljalske vede. Je notranji presojevalec za ISO 9001. Ima večletne izkušnje na področju javnega naročanja informacijskih sistemov in računalniške opreme, ter načrtovanju in implementaciji poslovnih informacijskih sistemov. Zaradi poznavanja kombinacije pravnega področja in hkrati informacijskih tehnologij ima izkušnje pri pripravi pravnih predpisov s področja informacijskih tehnologij, splošnih pogojev uporabe informacijskih sistemov ter pravno-poslovne analize informacijskih procesov.